Sunday, June 5, 2011

you to me are everything~~~

you to me are everything.. ececeh!! aku ulang balik tajuk kat atas tu.. witt witttt (sambil kelip2 mata ala gatal gitu) 

fuhhh!!

selisih malaikat 44 la kalau dalam masa terdekat ni ada nak buat entry ala2 "boleh tuju lagu?" tadeeekkkk

actually, "you to me are everything" ni tajuk movie philipphine. cerita ni okay lah. tapi x ada lah yang sangat menarik dan tertarik pn. just bila dah start tgk, mesti nak taju ending walaupn dah mmg dapat agak kan. cane aku boleh tertengok cerita ni pn entah lah, yang sure petang semalam jam 5pm xd cerita best kat saluran laen. kebetulan cerita ni baru start. so, tgk je lah. kat citra. lagipn dah lama x layan "mahal kitak" ni. asyik duk tgk endon ajeee!! syok punya layan, sampai terlepas "cinta melody" aku.

macam yang aku cakap tadi, nak kata cerita ni best sgt tu x. boleh agak. philipine, malaysia, indonesia.. lebih kurang je jalan cerita. melayu. cuma yang boleh aku cakap, cerita ni kalau nak dibandingkan dengan cerita2 kat malaysia ni, die bawah sikit lah dari cakerama (xsure betul ke tidak nak sebut) kat tv3. kira cerita kira bagus banget dari dorang! 

cerita kisah pasal seorang mamat kaya yang tetibe jatuh miskin sebab bapak die muflis! so, semua harta kene rampas dengan bank. pastu jumpa dengan seorang minah kampung (datang dari pergunungan) perempuan ni instant kaya. tetibe dapat harta warisan daripada bapak die yang baru mati. ooo baru die tahu rupa2 nya bapak dia kaya. nak dijadikan cerita, perempuan tu diberi rumah yang telah dirampas oleh bank dari lelaki tadi.. sangat boleh diagakkan cerita ni? satu malam laki tu mabuk, die lupa balik rumah pmpuan tu. start dari situ dorang jumpa.. pastu pmpuan tu mintak laki tu keje ngan die, pastu bercinta... pastu mmg ada konflik sikit, tapi kompom lah cerita ni happy eding. kawen!! betul x aku cakap tadi, cerita ni melayu..

pompuan ni mmg animal lover taw!

yang x melayu nye cerita ni adalah kerana, peremouan tu punya pet. die punya binatang peliharaan. selalu aku tgk org bela kucen ke, hanjing ke..  ni die boleh bela "SNOWY~~~" manja je cara die panggil biantang tu. memula aku tgk memang menjerit lah. aku rasa ni antara cerita pertama yang aku tgk org bela binatang ni punya sayang. sumpah aku geli. xd deria bau ke hape tah hidong deme ni. 

aku bukan nak kate lah, korang tgk sendiri kay...

aku rasa terhina sebab minat PINK! babi punya babi.
sumpah weh, binatang ni dalam cerita ni macam tuan puteri lah. berkasut, pakai skrit, dengan cermin mata bagai. tempat tidur die pn hebat. kira superb lah layanan binatang ni dapat. siap ada satu pembantu khas untuk jaga dia. ini baru betul-betul fuhhh!! tgk je lah heroin cerita ape punya eksaited dokong dia. boleh kata hampir semua  babak ada si snowy ni. yang paling x tahan bila binatang ni bunyi. eawww~~~~


agak2 kene samak x blog aku nih?? O.EM.GEEE,,,, O.EM.GEEEE (ala2 shuib sepah)

6 comments:

ABU said...

lama dah tak layan drama drama ni..uh!

Amirul Faiz said...

slm kenal2... :)

Cik Miza said...

syok ooo abu...
faiz: salam~~~

Rtp Farra Arisha said...

cantik sungguh heroin filipina ni :)

Far8 budak baik said...

grrr..semua cerita nk hepi ending je...ade satu cite korea tu..
last2 hero mati..
sumpah bongok..
grrrrr hehe

Cik Miza said...

fa8, kalau tgk cerita x happy ending, nanti hiduo sentap seminggu.