Thursday, December 30, 2010

to zahiril adzim

person yang saya teringin nak jumpa.. hanya jumpa je lah, i mean terserempak or ternampak.  sebab belum pernah dalam sejarah saya jumpa artis atau pelakon (zahiril ni kata die pelakon bukan artis) saya pergi bertegur.. say hye apatah lagi tangkap gambar. yang biasa saya buat adalah, konon2 xkenal &&& buat mereka ni macam org biasalah lah. someone yang memang kita xkenal..

alasan nya adalah:::: tiada alasan khusus. saya just rasa xperlu atau pn sebenarnya saya segan. entah lah.

zahiril adzim. someone yang saya rasa special. do know why~~~~ saya just rasa suka && fikir dia ni unique. 

K.A.M.I :: cerita ni lah yang memperkenalkan zahiril pada saya. walaupn die jahat saya tetap suka. alasan?? tiada alasan khusus. boy, boy jugak yang menyebab kan saya tengok kami the movie. die jahat tetapi mengapa saya kejar watak boy?? juga tiada alasa khusus!

memang cik miza pelik sikit kalau bab meyukai watak dalam drama. sebagai contoh. tahu cerita ADAMAYA?? kompem lah kan? ada budak comel. mia. smua tgk cerita tu sebab mia, xpan adam or mama mia si lisa surihani.. tapi saya, saya suka dani. alasan?? tiada alasan khusus! (perenggan ni agak terpesong)
rompakan kabinet.. rambut lain dari yang lain. tapi tetap macho!

lepas kami, saya selalu follow cerita2 zahiril. walaupn panggil boy. sebab sebenarnya agak lewat jugak tahu bahawa nama si boy tu adalah zahiril adzim.

gadoh the best! karaoke x dapat tgk, tapi teringin sangat2. ghost, walaupn sekejap tapi mendalam. 

oh zahiril::
"saya suka setiap taipan kamu. fb+blog+twitter .dan setiap perkatan dari mulut kamu. drama .serta senyuman kamu. video clip"

p/s= hidup ini memang palat, tapi esok masih ada.. dan esok masih lagi palat!! -saya suka dan sangat setuju dengat ayat ni!!

Monday, December 27, 2010

macam macam ada~~~


miza
maiza
honey
nurul anisah
mimi
mizzzzz
miss miza
mila (ala2 bunyi sifu tongga)
yong
yang
nina


xkesah lah korang semua panggil ape pn, saya terima ajee... yang hairannya, cane saya tahu tu nama untuk saya ye?

Sunday, December 19, 2010

dah ke belum???

hari ni sidai kain malam, dalam pukul 10 suku camtu.. bukan ape, senang sikit. esok xyah dah nak sidai2 kain, xd kelam kabut nak g keje. boleh makan && siap2 dengan aman. xyah duk kalut tengok jam.

tapi, xtahu lah esok nak basuh && sidai malam lagi ke tidak. 

Tgah duk seronok sidai2 kaen, tetiba terdengar "dah ke belum??"

walaupn saya tahu mana datangnya suara budak2 yang memang riang mengalahkan iklan rebina tuh, walaupun jam dah hampir menunjukkan 10setengah, tapi dorang mesti rasa masih terang. al-maklumlah cuti sekolah. xd alasan lah mak ayah nak suruh duduk rumah, baca buku bagai. kena sorok betoi2 baru tahu!! lantak lah.. 

dah ke belum??? chak!!!!


tapi entah kenapa, aku terase seram. seram bila teringat salah satu cerita seram, yang tag line nya "dah ke belum??'' -sama siot ngan dak2 belakang rumah aku ni sebut. mengong... cerita apa? memang aku xambek tahu lah, sebab xd dalam sejarah aku tengok cerita seram@ hantu ni habis satu cerita...

tiba-tiba,
suara budak tadi senyap terus.. mungkinkah??? oh tidak! miza inga, awak tu tidur bilik paling belakang. sorang! What The Fish!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 

cuba berfikiran pozitip cik miza... cakap pada diri sendiri bakawa ; "mak bapak budak2 tu dah piat telinga suruh balik. 10sengah duk main lagi, x jumpa jalan balik gamaknya"

ok sekarang dah lega.


P/s= macam mana boleh ter'update blog nih?? esok keje cik miza oiiiiiiii......

Monday, December 13, 2010

dan sebenarnya... (oh ???)

setiap sesuatu video clip or cerita tu, kalau di ulang2 tengok, selalunya bukan sebab lagu atau jalan cerita.. tapi sebab pelakonnya!!


siapakah dia??



gilak nice kan gambar nih??
mamat nih memang jarang sangt nak keluar muka dia kat peti televisyen, tapi sekali keluar, mmg cik miza xakan melepaskan peluang lah, walaupn cerita ala2 dokumentari. hehe..
firts time jatuh cinta:: GHOST as sham && sgt2 jatuh terjunam time alam GHOST2.
lakonan anding the best. korang x setuju, lantak lah. cik miza love alam forever! walaupun dah mati. huhu~~


sape x kenal zahiril... (mak saya x kenal)
first time jatuh cinta:: BOY in KAMI
kepada ana raffali, saya ikut lagu kamu selepas tengok zahiril kat 'tolong igtkan aku'
setiap hari sebelum g keja mesti tgk video clip yang super suweet ni duu!!
zahiril xpernah gagal buat saya seperti penghuni tanjung rambutan. mesti senyum je tgk muka dia. haish!!!



yang ni semua kenal, dari yang paling muda, sampai lah yang dah tua...
zizan!!
kalau ada zizan, memang xkan ada yang nak tukar chanel laen. walaupn ulangan raja lawak.
bukan sebab peserta raja lawak, tapi sebab zizan.
kalau zahiril senyum, yang ni gelak macam orang kena sawan!


p/s= bila ditengok2 balik dorang bertiga nih, macam ada persamaan kan?? tapi xtau kat mana... yang pasti cik miza suka tanpa pernah dipaksa sesiapa.

p/s2= gambar zahiril&&zizan dari fb. anding kat my Space die. (ade lagi ke yang layan my space ek??) huhuuu persoalannya!!!

Sunday, December 12, 2010

pesbuk cik miza..

sejak sign in dengan FB, memang sediakala profile name CIK MIZA. tak pernah tukar dan lekat sampai sekarang. selepas daripada itu, ramai jugak lah yang memanggil dengan nama cik miza. kira memang nama tu macam sesuai jek. hehe

Fb cik miza wujud agak lambat nak dibandingkan dengan kawan2 yang laen. mula2 dulu memang malas sgt nak buat. tapi, dah kengkawan sekolah dulu bising suruh buat jugak, akhirnya buat jugak lah.. sebab nye friendster dah xd sape layan, semua pn kata saya ketinggalan zaman. ok fine, saya buat fb. tapi time tu agak2 dalam tahun 2009 lah. memang ketinggalan pn.

sejak ade fb, semua ngan kengkawan je.. xpernah add orang, approve sahaja. yang di approve pn, kawan2 sekolah dulu2 je. konon fb just untuk kawan sekolah. konon!!! poyo je aku ni dulu. pastu kawan2 uitm plak, ok lah terima. last2, melambak2 orang aku approve. dah x terpilih... akhirnya semua add pn cik miza approve.

cik miza x memilih kawan, semua pn kawan.. tapi sekali gangu, remove terus! hehehe (agak poyo lagik)

ni lagi statement poyo.... sejak ade fb, x pernah naik status jiwang2, sayang2 rindu2 bagai. hahaha... sebabnye kenapa? mungkin perkara ni memang xperlu atau x terjadi??? (lu pikir lah sendiri, bak kata nabil!!)

tapi lately, rasanya nak tukar sedikit lah mood kat fb tu, nak ade macam org laen jugak. nak kasi mood bunga2, ala-ala hujan bunga di kuala lumpur (tapi cik miza kat tapah).. hehe... sila meluat ok!



p/s= sebenarnye suka zahiril or ana raffali?? tapi mmg kalau video dorang ni suweet sangat~~~

Tuesday, December 7, 2010

rasa macam lama dah x membebel kat sini...

sangat lah lega. 

hari ni cuti sempena tahun baru, Maal Hijrah. salam muharam semua. salam tahun baru. selamat mencipta dan mengejar azam baru.

hari ni cuti, semalam kerja. alhamdulillah, saya redha dan terima semua ketentuan yang telah di tentukan tuhan. walau apa pn. dengan yakin, setiap kejadian pasti ada alasan yang telah di janjikan oleh-Nya.

hari ini awal muharam, semalam muka surat terakhir untuk buku catitan kita. terima kasih en. supervisor-ku untuk doanya...

doa akhir tahun benar-benar membuatkan saya tersedar. terima kasih tuhan kerana masih menyayangi-ku....


"Wahai Tuhan, aku telah melakukan perkara-perkara yang telah engkau tegah dan aku belum bertaubat daripadanya. sedangkan kau tidak redha dan tidak pernah lupa. dan aku tetap melakukannya dan kau mampu untuk menghukumku, tetapi kau mengilhamkan aku  dengan taubat selepas aku berani melakukan dosa-dosa itu. sesungguhnya aku memohon ampun dari-mu ya Allah. ampunilah dosa-dosa ku"


~~~salam maal hijrah~~~

Saturday, December 4, 2010

Thursday, December 2, 2010

semoga dapat apa yang di cari..

so, awak cari lah apa yang awak nak... saya BZ.


p/s= pantang aku duduk sat, ade je x kene. encik kan bz sangat2, saya xnak lah kacau. kalau dah habis office hour, saya pn nak balik. xkan la saya nak stay sampai lewat2 sangat. journal saya menanti lagi kat rumah. waduh!