Sunday, October 31, 2010

pelik
 pertemuan yang singkat boleh membawa kesan
yang pasti ia sudah dirasai && esok untuk yang terakhir kali
tiada lagi selepas itu
sedih

Monday, October 25, 2010

kini tiada lagi

DULU:

malam exam mesti call opah,
"opah, esok ja ade pekse tahu, pagi.. pastu, tulat plak petang ye.. nnt ja call lain lah, takut opah lupa. hehe" 
" iye, opah bacakan. buat elok2"
aku pun senyum... 



SEKARANG:

pergi kat rak, capai gambar.
"opah, esok ja periksa.. ja rindukan opah. ja bacakan ye"
aku senyum tapi (tuhan saja yang tahu)


ija sayang opah, ija pn tahu opah sayang ja.. kalau dulu opah tolong ija, && ija sangat berharap, ija dapat tolong opah.. tujuan kita sama. 


SUPAYA DIPERMUDAHKAN AMEEN~~


Sunday, October 24, 2010

perubahan...

bila aku tengok org buat ape yang pernah aku buat dulu, aku rasa macam aku buruk sgt.. kalau boleh di ulang masa, aku akan lebih berhati2 dan lebih banyak berfikir. berfikir dari segi pandangan orang. bukan pandangan aku.

aku benci dengan masa lalu aku, kalau boleh tolong delete dari igtan aku juga dari igtan org2 yang pernah mengetahuinya.

tapi macam 2 ayat yang selalu aku pegang:

  1. setiap kejadian pasti ada alasan
  2. sejarah takkan lupa
sekarang aku dah faham kenapa tuhan tentukan macam ni, tuhan sayang aku && tuhan mmg ada alasan tentukan kejadian tu. 
aku dah faham kenapa 'dia' bertindak macam tu, cuma dulu aku x nampak. apa yang aku nampak hanya dari segi aku, bukan pemikiran 'dia' dah kelilingnya.

apa yang dah jadi x mungkin aku lupa, walaupn sangat pahit dan memalukan. dulu aku happy, tetapi sekarang aku sgt malu. aku hanya aku. aku hanya insan biasa. xlepas dari salah dan dosa. 

dengan salah aku yang dulu buat aku sedar. sekarang aku hidup atas dunia nyata. aku lebih matang dan perfikiran +ve dengan setiap apa yang berlaku. 

aku dah x boleh buat apa. kata maaf? mmg tiada makna bagi sesiapa. hanya sekadar cukup syarat. tapi bukan semua tahu menilai ucapan maaf. mungkin maaf aku dianggap mainan walaupn mmg itu yang sebenarnya lahir dari kekesalan hati yang paling dalam.

apa yang terjadi biarkan ia terjadi. tarima kasih tuhan kerana masih sayangkan saya! saya x pernah salahkan takdir, cuma saya ada sedikt kesal.

Saturday, October 23, 2010

=((

sem ni amat berlainan dari sem-sem lepas
p/s= i'll be miss you!
selalunya excited sangat tunggu tarikh terakhir exam


tapi sem ni
kalau boleh tek nak terfikir langsung


mungkin terlalu awal untuk rasa sedih
tapi bukan baru sekali kelopak mata ni hampir melimpah ketika study 
hanya kerana 12NOV


12 NOV = last day in perlis with all frenz


xnak fikir
tolonglah xnk fikir


bila tiba paper CTU nanti
semuanya berlalu sekelip mata


tak pasti apa yang akan paling di rindu
tapi yang pasti, semua nya tidak akan sama seperti sekarang

Thursday, October 21, 2010

lagi & lagi && lagi


dulu dah rasa
sekarang rasa lagi
xnk lah rasa macam ni
x seronok sebab x senang
xnak jadi macam orang x betul
duduk senyum sesorang
cant focus study lor
sumpah tak suka
haha
lol


.   . . .   .

Senyum 20.10.2010

Wednesday, October 20, 2010

Sunday, October 17, 2010

dulu ye, sekarang tidak!!

hari ini aku xd banyak nak buat keje, hanye suke2 bace blog sane sini.. dan tetiba aku terbaca enty yang kat bawah ni.. dah lama dah aku nak tulis,tapi x berkesempatan..

cerita pasal org indonesia. dulu (time zaman jahilliyah) aku gile sangt ngan cerita &&& pelakon2 indonesia. malu nak mengaku, aku tahu lah sejarah dorang sebab gile minat punya pasal.

tapi lepas tengok berita yang dorang bakar bendera kita, aku jadi meluat gila!! hilang terus rasa minat or extreme gile suke kat dorang semua.

tak cukup ngan tu, aku dapat esaimen pasal pembantu rumah indonesia plak.. time aku search2 tu, mmg bertambah lah aku meluat gile babi nak maki macam @#%$^&%^&*(_)(_)*%^$%$#^$#!!!!!

kesimpulannya, dorang ni spesis kurang hajo x seda diri. lega dah aku!!

aku suke gile bace ape yang mamat ni tulis :: refjour: .aku ganyang telinga hang satg

indon nih macam......, (aku xtahu nak tulis ape. buruk sangat)
&&&&& sumpah aku malu gile pernah extremely suke kat dorang. tapi tak dapat nak dinafikan, aku masih suke lagu2 nye. mungkin sebab time dengar lagu tu aku x nampak wajah ke'indon'an tu &&& time nyanyi xd pulak loghat indon dorang tu menyakitkan telinga aku!

today is sunday

selamat hari ahad rakan2ku
agak lewat tuk wish, tapi x bermakna hidupku bermula lewat hari.


ahad kali ini lain dari yang lain
sebab rutin nya amat berbeza dengan yang lepas2
teman pun berbeza, ada peneman baru ahad ini


i love this sunday
im in peace~~
:)

If you got a problem with me, tell me! 
Not everyone else

Friday, October 15, 2010

seronok kan bila
YM kita ada yang BUZZ!!!
dan terpampang tulisan
"esok ada kelas CTU kul 10.30"

terima kasih
saya sangat happy && tak sabar nak attend kelas tu

mesti students yang dah balik study week jelez kalau dorang dapat tahu khabar ini

. . . 

kebenarannya


aku suka karaoke

aku suka lagu dangdut

aku suke lagu dolu-dolu

aku suka karaoke nyanyi lagu dangdut dan lagu lama dolu-dolu

.  . .  .


kompem!!!

...terlingkuplah test aku petang ni...


. . . .

Thursday, October 14, 2010

macam banggang!!

aku tgk kat home member aku. ada app "bila anda akan berkahwin" yang kawan aku try, so aku pn nk try lah.. saja gatai2 kan.. aku pn try.. bukan tu je yang aku try, ada la jugak 2 3 app yang berkaitan.. ianya adalah



  1. tarikh perkahwinan saya
  2. bila anda akan ada anak
  3. berapa anak akan anda ada
  4. siapa cintakan anda ... dan last sekali
  5. bila anda akan meninggal dunia... (cukup lah life cycle kan??)

jawapan yang saya dapat amat lah memberangsangkan jiwa && raga bakul sekali
  1. tarikh perkahwinan saya
    • 18 jan 2011(hepi gile aku. maknanya 8 hari selepas bufday aku tahun depan, xsabar dah nak kawen nih)

  2. bila anda akan ada anak
    • bila umur aku 32 tahun. (kire leas 9 tahun aku kawen lah. lambat seyh rezeki aku,tapi xpe, aku redha..)

  3. berapa anak akan anda ada
    • 5 orang.. (okay lah tu rezeki kan, xkan nk tolak pulak)

  4. siapa cintakan anda
    • bermula dengan huruf C.. (memang aku x ley tahan. hahaha, do you still love me?)

  5. bila anda akan meninggal dunia
    • pada hari jadi akan datang!! (apa kejadahnye bongok ke pesbuk nih! die bg aku tarikh cantik2 kawen lah, anak lah, cinta lah, sekali bagi tarikh mati sebelum semua tarikh  semua tu. siot tol!!)

p/s= mari kita ketawa sebelum kita dah x boleh ketawa lagi!!

x matang langsung!!


biar lah apa pun

aku yang rasa
aku suka && selalu sangat jatuh cinta untuk satu hari
ha ha ha
lol
perasaan aku
xd kacau kamu pn
so
biarkanlah

....
my current lover.. but on selasa ONLY lah. hehe
mr. asmara, sorry pakai gambar WITHout permission.

kalau tengah duk tengok buah hati aku nih, memang meroyan!! tapi dalam lingkungan 2 3 jam je lah, lepas tu apah pn aku x heran, nk meroyan balik, tunggu minggu depan.. 
tu pasal  ada kenakawan panggil aku ratu drama. haha.. nak buat cane, kalau time aku tengok tuh, sungguh2 lah aku mengahayati.. rasa macam aku yang duk belakon. hahahah... bongok tol lah!

tetibe aku teringat kat paksu syurgamu ramadhan.. aku gtaw kat member2 yang aku suke && gile kat die, sume pakat gelak.. && sekarng akupn gelak balik kat diri aku.

...

Monday, October 11, 2010

memang aku tak sangka!!

aku terlalu risau dan sangat berhati2 dalam segala tindakan menjelang 10/10/10
aku terlalu takut perkara 5/5/5 atau se'angkatan dengan berlaku pada aku
 
tetapi aku amat tidak menjangka
10/10/10
membawa impak yang amat besar
bukan pada ku
tetapi pada sejarah Malaysia
lebih tepat lagi kepada sejarah kemalangan jalan raya di negara kita

7 kenderaan
12 maut
lebih 40 orang cedera

....

takziah kepada keluarga mangsa

sob sob

(setiap kejadian pasti ada alasan)



Sunday, October 10, 2010

ini kesah 05.05.05 bukan 10.10.10

walaupun kerja aku banyak yang bersusun && masing2 berebut2 meminta untuk di siapkan dulu, aku tetap nak tulis jugak cerita ni.. TETAP!! semua kerana tarikh hari ini.. ~~10/10/10~~

kenapa dengan 10/10/10 xd ape pn, cuma kenangan time aku form 5 dulu yang bertarikh 05/05/05 masih segar di igatan.

aku harap sgt kejadian malang sempena tarikh yang konon cantik && ramai gile org nak tarikh macam ni tuk kawen x jadi kat aku lagi.. tarikh cantik org happy, yang aku, risau..

apa yang jadi kat aku time 05/05/05 tuh???

mari aku senarai kan:::
  1. time ni aku form 5, kat sekolah menengah teknik ipoh persiaran brash. sebelah sekolah agama izzudin shah. (semua lelaki alim2 sekolah kat sini)
  2. kejadian berlaku pada 5haribulan5tahun2ribu5.. haha (pasaipa aku bangang eja lagu ni?)
  3. bertempat di asrama perempuan sekolah yang namanya kat atas tadi tu
  4. aku bersama rakan yang lain. termasuk aku jadi  5 orang lah.. (aku, siti, fitz, yam && lagi sorg x igt.. paling aku igt yam, sebb die punca segalanya)
  5. apa yang kami buat?? ponteng riadah. tido dalam dorm. (konon otai lah ni)
  6. sekali kantoi ngan warden yang bernama Kak Has(konon nama manja) anak dara lagi time tu, mungkin masih lagi.
  7. punca kantoi?? kak has lalu depan dorm aku, aku ngn siti betul2 mayatkan diri. && fitz mmg dah tido mati. tapi dorm sebelah punya pasai. si yam ni konon nk nyorok, g terseradung katil!! spoil lah kamu. &&& apa lagi, dengan kuasa ala2 ketua komunis yang dia ada, cek dorm kami pulak. memang malang gile, sebab dah dekat pukul 6. nk habis time dah. entah2 time tu pn 5.55pm.. tapi kan, sampai sekarang aku masih kompius, ntah2 dak dorm sebelah yg gtaw bahawa kami juga x turun riadah.
  8. mereka berdua, dibawa berkumpul di dorm kami dan kami dapat hadiah hebat.. kene buat bersama lah 5 5 ketul. time tu mmg femes hadiah ni. ketuk ketampi SE-IRAMA sebanyak 50kali time tu jugak. lepastu bergandingan pulak tu. tahu x cane?? aku pegang telinga dia, dia pegang telinga aku. macam bodoh kan?? mule2 mmg lah pegang siket, xkan la kite nk tarik telinga kawan kita tu kan.. sat g die tarik lagi kuat, telinga aku jugak yang sakit. tapi kalau dah lelame, tangan pn jadi berat. bayangkan betapa labuhnya telinga aku time tuh!! mmg dasar warden. aku rase cita2 asal die ni nk jadi warden penjara! die tahu x macam mane rasenye kene gerak tido && die suruh berseman pulak.. terkejut urat betis aku.
  9. bunyi macam siket 50 je pun.., tapi seksa woi! terencat kehidupan aku. jalan pn macam panguin. yang paling susah adalah untuk mengerjakan solat 5 waktu. (ceh ayat, nk gak tulis 5 sebenarnye tuh).. mahu nye x, aku semayang macam org tua. festime aku semayang, time dari sujud untuk duduk tu, terjerit.. terkejut aku. sakit bongok!! kalau korang x caya, try lah. korang tdo pastu kunci jam ala2 lepas 25minit. bangun2 je terus ketuk ketampi 50 kali, malam amik lagi 50, pagi esok amik lagi 50. try lah buat.
  10. paling derita turun tangga. rase nak golek2 kan diri je, xnak pakai kaki. huhuhu...
  11. yang best, budak dorm aku sapu kan minyak kat betis aku malam tuh.. (nk bg tahu siket nih, aku ketua dorm sebenarnye. gile nak mampos kan? buat perangai. haha anak2 buah aku mane penah buat perangai)
  12. yang paling best pulak, baru aku nk tdo lepas diurut tuh, aku dengar ada pengumuman!! nama kami ber5 kene panggil. what the AYAM!! SYOK giler.. semua org kene tido tapi kami kene turun kat bilik warden.
  13. nikmat turun tangga!! x boleh melangkah langsung. gile sakit. longlai kaki hoi.. macam nk lompat je terus dari tingkat dua ke bilik warden tuh.
  14. super best pulak. dapat lagi ketuk ketampi. sebab die yang bertugas hari tu. die kate,tadi hadiah dari warden yang tangkap. ni dari warden bertugas pulak. ape ke jadahnye ustazah ni.. 30x. dek sebab aku ketua dorm, extra la siket.. mmg time tu aku rase macam kaki aku kene lanyak dengan trekta tahu x. dah la gemok. kalau aku kurus time tu, mungkin kurang siket sakitnya. sakittttttttttt...
  15. memang balik bilik tu aku nages lah. sakit kot. aku nages kuat sebab geram.. geram gile.. 
  16. yang ni super dupper best!! dek sebab pergerakan aku dah macam nenek kebayan, semua slow macam siput babi. (ni bukan alasan tahu). nk turun tangga susah. nak naik tangga surau pun payah. pastu nk turun lagi terkedek2.. berpikir tu nk turun. sakit.. masuk dining lambat, keluar dining pn lambat. macam keharam. aku kene ketuk ketampi lagi! dengan warden yang laen pulak.. aku benci warden. boleh pulak die kire sampai 5 sape x keluar kene denda. yang die igt kami yang dah macam OKU ni boleh lari ke????
memang manis gile kenangan tarikh yang cantik tu dalam hidup aku!! &&& sebenarnye aku agak takut jugaklah dengan tarikh 10/10/10 pulak.. takut dapat berganda dari 5/5/5.. tapi ni dah separuh hari dah, alhamdulillah kehidupan aku masih belum di gangu.. kecuali duk berulang toilet. xtahu aku ape yang aku lantakkan 2 3 hari nih..

.aku rindu korang semua.  

p/s= selain ketuk ketampi, aku penah kene jalan itik memalam buta keliling asmara. tapi bukan aku sorang lah.. aku mmg  xpaham, apa rasionalnya denda macam tuh.. kepada cikgu2 && warden2 ataw bakal lah.. kalau nk denda, biarlah yang meninggalkan kesan yang baik. bukan macam nih, sampai sekarang aku igt kot. xd eloknye korang buat macam tuh. tambah pulak men sumpah2 pelajar. memang xkan menjadi.. silap2 hari bulan diri sendiri yang terkena.

sekian merepak, sambung buat personal, portfolio, financial analysis && strategic management.. banayk gile keje aku. tapi sempat kan aku mencarut kat sini.

saya seorang pelajar yang sangat bagus!!

bersambung pada tajuk diatas....
saya adalah seorang pelajar universiti yang sangat bagus!!

TAPI TIME HUJUNG SEM JE LAH!!

Friday, October 8, 2010

kedai nasi ayam rempah..

mesti semua student yang duk area arau ni tahu kat mana kedai nasi ayam berempah.. sebab memang pemes!! kenapa femes?? sebab harganya..

basic :: nasi rempah + ayam goreng tepung = RM2
tapi jangn la anda berani2 nak ambil lauk laen atau tambah menu. sebab pasti akan terkejut!

menu 1 :: basic + papadom(xtahu eja) 3 keping = RM 3.50
menu 2 :: basic + timun 2 keping pun = RM3.50
menu 3 :: basic + tambah ayam lagi seketul pn = RM3.50

ini berdasarkan senarai yang pernah aku cuba lah.. hish3 makcik nih.. macam mana die kira, dia saja yang tahu.. (aku rasa die pakai policy, "kau tambah satu, aku tambah singgit sengah")

tapi aku sgt terkejut tadi dengan mamat sebelah aku..
menu die ::
1. nasi puteh tambah
2. sorong goren tepung (dalam 3 4 ketul)
3. udang goren tepung (paling banyak 5 ekor)
4. kuah sambal
5. teh o ais
JUMLAH = RM11

terus aku pandang muka makcik tu, 
pinggan mamat tu, 
ngn muka mamat tu sekali, 
pastu aku pandang pinggan die lagi sekali.. 
nk kompemkan lauk die.. mmg lah aku x caye. pastu mamat tu pn denagn muka yang baru bangun dari mimpi ngeri menghulurkan note 50. aku masih lagi dalam keadaan yang x percaya. mujur mamat tu bawak wallet. kalau macam aku, purse tinggal dalam kete, betul2 turun bawak 5 hengget je. x ke malu.. adoi macik...

tapi kan,kalau aku lah kat tempat mamat tu gamaknye, terus cakap.. xpelah mkcik, saye tetiba kenyang sambil letak pinggan dan berlalu pergi.. kompem x mai dah..

sekian cerita gerai nasi ayam berempah..

p/s= tadi dah test financial analysis, malam ni personal finance pulak.. huhuuhuhu... 
aku 'memang' suka di test!

Thursday, October 7, 2010

hari ini hari khamis 7haribulan sepuluh!

~~setel satu kerja yang di bawa dari awal sem.. alhamdulillah. tamat sudah satu paper~~
muka2 kelegaan selepas habis prezen kelas BeLL. thanX miss!!

Tuesday, October 5, 2010

matematik tambahkan tekanan!!!

hipotesis::
semakin bertambah tekanan,
semakin bertambah kekerapan post blog!!

wah wah wah....
gud lux tuk sesiapa yang amik PMR (tetiba, padahal xd kaitan ngn sesiapa pn dalam family aku)

kesan::
1) dalam 20 minit buang masa kat sini
2) tapi hilang stress siket
3) baik stop sekarang, nnt byk lagi masa terbuang!! dah tu miza. UDAH!!

keputusan:: (dah macam wat paper sains UPSR la pulak)
berhati2 di jalan rata!! jgn laju sgt, ada bonggol kat depan tu. nnt terpelanting.




implikasi terlalu sibuk dengan esement &&& prezentation:::::
sampai terlepas pandang bahawa jumaat nih (2hari lagi) ada 2 TEST!! mujur tadi terbuka cerita ngan rakan seperjuangn yang sama aliran nak meren jugak!!


lusa, I ada prezen BELL (omputeh). wish me luck kay!!

mengapa???

aku hanya seorang PELAJAR,
tetapi mengapa sibuk mengalahkan PERDANA MENTERI???

tetibe aku terfikir.... (pikiran budak2 dajah dua aku datang dah la ni)
PM bukan buzy pn..keje dorang juz tuk rasmi2 je.. pastu bagi ucapan BACA text. text pn orang yang buat. kalau aku lagi la susah. prezent kene fomal. HAPAL tau text tu.. nnt lec bebel2.. 

pastu kalau PM pegi sane sini pn nek kapal tebang, kereta driver bawak. bukan risau nak sesat.. aku ye lah sesat, salah jalan kene pusing balik. kalau terlepas simpang, pusing la kau uitm tu. start la kamu balik dari depan roundabout sebb semua jalan kat UiTM Perlis ni dan bertukar jadi jalan sehala sekarang.. walaupn bukan aku yang pandu ketera kan, tapi aku kene fikir gak jalan terdekat. dah xd mknenye jalan terdekat sekarang!!

 tapi nk buat cane kan, hanya pelajar dan hanya kene menurut aje lah.

ooooo000oooo... hhhhhhhaaaaaaaaaaaaaaa.....
oleh itu aku pon berkata pada diri sendiri... xpelah buzy sekarang ni. susah2 dulu sekarang.. sebbnye kan aku masih belajar lagi. nnt aku jadi PM xd lah busy dah, xd lah susah dah!! time tu, jalan tutup untuk aku. bukan aku yang kena ikut arahan jalan.hehehe

(kalau lah mak aku baca, mesti die suruh ayah aku g bawak aku jumpa pakar.. mesti dorang igt kepala aku terantuk!)

Sunday, October 3, 2010

oh mak!!!

mak kata, nnt mak datang sini naik bas teman yong time kawan rumah dah balik..
aku pulak terfikir, xkan la sampai macam tuh. xyah lah. pandai2 lah yong nanti.. bukan x pernah di tinggalkan pn~~~

Friday, October 1, 2010

ini adalah kehidupan!!

pabila hidup telah terlalu selesa pada ketika sebelumnya,
kini tibalah saat untuk berhempas pulas...

dan

pada saat melihat jadual final exam yang telah dipaparkan,
otak mula memiikirkan tarikh untuk membeli tiket bas supaya dapat bercuti sebelum berperang untuk kertas pertama nanti..

lantas

tangan mancapai phone antik ku lalu menaip text "ayah, call jap"
dengan serta merta phone mengeluarkan lagu dan terpampang muka ayah di screen yang dah bercalar2 ni..
main points yang diutarakan adalah:
  • ayah amik cuti
  • hsemate habis awal 3 hari, so ayah kene datang awal && teman yong kat sini..
dan ayah tanpa berfikir terus menjawab, okay ayah amik cuti tapi adek sekolah. takkan nk ponteng 3 hari??
haah x perasan.... =((