Thursday, December 30, 2010

to zahiril adzim

person yang saya teringin nak jumpa.. hanya jumpa je lah, i mean terserempak or ternampak.  sebab belum pernah dalam sejarah saya jumpa artis atau pelakon (zahiril ni kata die pelakon bukan artis) saya pergi bertegur.. say hye apatah lagi tangkap gambar. yang biasa saya buat adalah, konon2 xkenal &&& buat mereka ni macam org biasalah lah. someone yang memang kita xkenal..

alasan nya adalah:::: tiada alasan khusus. saya just rasa xperlu atau pn sebenarnya saya segan. entah lah.

zahiril adzim. someone yang saya rasa special. do know why~~~~ saya just rasa suka && fikir dia ni unique. 

K.A.M.I :: cerita ni lah yang memperkenalkan zahiril pada saya. walaupn die jahat saya tetap suka. alasan?? tiada alasan khusus. boy, boy jugak yang menyebab kan saya tengok kami the movie. die jahat tetapi mengapa saya kejar watak boy?? juga tiada alasa khusus!

memang cik miza pelik sikit kalau bab meyukai watak dalam drama. sebagai contoh. tahu cerita ADAMAYA?? kompem lah kan? ada budak comel. mia. smua tgk cerita tu sebab mia, xpan adam or mama mia si lisa surihani.. tapi saya, saya suka dani. alasan?? tiada alasan khusus! (perenggan ni agak terpesong)
rompakan kabinet.. rambut lain dari yang lain. tapi tetap macho!

lepas kami, saya selalu follow cerita2 zahiril. walaupn panggil boy. sebab sebenarnya agak lewat jugak tahu bahawa nama si boy tu adalah zahiril adzim.

gadoh the best! karaoke x dapat tgk, tapi teringin sangat2. ghost, walaupn sekejap tapi mendalam. 

oh zahiril::
"saya suka setiap taipan kamu. fb+blog+twitter .dan setiap perkatan dari mulut kamu. drama .serta senyuman kamu. video clip"

p/s= hidup ini memang palat, tapi esok masih ada.. dan esok masih lagi palat!! -saya suka dan sangat setuju dengat ayat ni!!

Monday, December 27, 2010

macam macam ada~~~


miza
maiza
honey
nurul anisah
mimi
mizzzzz
miss miza
mila (ala2 bunyi sifu tongga)
yong
yang
nina


xkesah lah korang semua panggil ape pn, saya terima ajee... yang hairannya, cane saya tahu tu nama untuk saya ye?

Sunday, December 19, 2010

dah ke belum???

hari ni sidai kain malam, dalam pukul 10 suku camtu.. bukan ape, senang sikit. esok xyah dah nak sidai2 kain, xd kelam kabut nak g keje. boleh makan && siap2 dengan aman. xyah duk kalut tengok jam.

tapi, xtahu lah esok nak basuh && sidai malam lagi ke tidak. 

Tgah duk seronok sidai2 kaen, tetiba terdengar "dah ke belum??"

walaupn saya tahu mana datangnya suara budak2 yang memang riang mengalahkan iklan rebina tuh, walaupun jam dah hampir menunjukkan 10setengah, tapi dorang mesti rasa masih terang. al-maklumlah cuti sekolah. xd alasan lah mak ayah nak suruh duduk rumah, baca buku bagai. kena sorok betoi2 baru tahu!! lantak lah.. 

dah ke belum??? chak!!!!


tapi entah kenapa, aku terase seram. seram bila teringat salah satu cerita seram, yang tag line nya "dah ke belum??'' -sama siot ngan dak2 belakang rumah aku ni sebut. mengong... cerita apa? memang aku xambek tahu lah, sebab xd dalam sejarah aku tengok cerita seram@ hantu ni habis satu cerita...

tiba-tiba,
suara budak tadi senyap terus.. mungkinkah??? oh tidak! miza inga, awak tu tidur bilik paling belakang. sorang! What The Fish!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 

cuba berfikiran pozitip cik miza... cakap pada diri sendiri bakawa ; "mak bapak budak2 tu dah piat telinga suruh balik. 10sengah duk main lagi, x jumpa jalan balik gamaknya"

ok sekarang dah lega.


P/s= macam mana boleh ter'update blog nih?? esok keje cik miza oiiiiiiii......

Monday, December 13, 2010

dan sebenarnya... (oh ???)

setiap sesuatu video clip or cerita tu, kalau di ulang2 tengok, selalunya bukan sebab lagu atau jalan cerita.. tapi sebab pelakonnya!!


siapakah dia??



gilak nice kan gambar nih??
mamat nih memang jarang sangt nak keluar muka dia kat peti televisyen, tapi sekali keluar, mmg cik miza xakan melepaskan peluang lah, walaupn cerita ala2 dokumentari. hehe..
firts time jatuh cinta:: GHOST as sham && sgt2 jatuh terjunam time alam GHOST2.
lakonan anding the best. korang x setuju, lantak lah. cik miza love alam forever! walaupun dah mati. huhu~~


sape x kenal zahiril... (mak saya x kenal)
first time jatuh cinta:: BOY in KAMI
kepada ana raffali, saya ikut lagu kamu selepas tengok zahiril kat 'tolong igtkan aku'
setiap hari sebelum g keja mesti tgk video clip yang super suweet ni duu!!
zahiril xpernah gagal buat saya seperti penghuni tanjung rambutan. mesti senyum je tgk muka dia. haish!!!



yang ni semua kenal, dari yang paling muda, sampai lah yang dah tua...
zizan!!
kalau ada zizan, memang xkan ada yang nak tukar chanel laen. walaupn ulangan raja lawak.
bukan sebab peserta raja lawak, tapi sebab zizan.
kalau zahiril senyum, yang ni gelak macam orang kena sawan!


p/s= bila ditengok2 balik dorang bertiga nih, macam ada persamaan kan?? tapi xtau kat mana... yang pasti cik miza suka tanpa pernah dipaksa sesiapa.

p/s2= gambar zahiril&&zizan dari fb. anding kat my Space die. (ade lagi ke yang layan my space ek??) huhuuu persoalannya!!!

Sunday, December 12, 2010

pesbuk cik miza..

sejak sign in dengan FB, memang sediakala profile name CIK MIZA. tak pernah tukar dan lekat sampai sekarang. selepas daripada itu, ramai jugak lah yang memanggil dengan nama cik miza. kira memang nama tu macam sesuai jek. hehe

Fb cik miza wujud agak lambat nak dibandingkan dengan kawan2 yang laen. mula2 dulu memang malas sgt nak buat. tapi, dah kengkawan sekolah dulu bising suruh buat jugak, akhirnya buat jugak lah.. sebab nye friendster dah xd sape layan, semua pn kata saya ketinggalan zaman. ok fine, saya buat fb. tapi time tu agak2 dalam tahun 2009 lah. memang ketinggalan pn.

sejak ade fb, semua ngan kengkawan je.. xpernah add orang, approve sahaja. yang di approve pn, kawan2 sekolah dulu2 je. konon fb just untuk kawan sekolah. konon!!! poyo je aku ni dulu. pastu kawan2 uitm plak, ok lah terima. last2, melambak2 orang aku approve. dah x terpilih... akhirnya semua add pn cik miza approve.

cik miza x memilih kawan, semua pn kawan.. tapi sekali gangu, remove terus! hehehe (agak poyo lagik)

ni lagi statement poyo.... sejak ade fb, x pernah naik status jiwang2, sayang2 rindu2 bagai. hahaha... sebabnye kenapa? mungkin perkara ni memang xperlu atau x terjadi??? (lu pikir lah sendiri, bak kata nabil!!)

tapi lately, rasanya nak tukar sedikit lah mood kat fb tu, nak ade macam org laen jugak. nak kasi mood bunga2, ala-ala hujan bunga di kuala lumpur (tapi cik miza kat tapah).. hehe... sila meluat ok!



p/s= sebenarnye suka zahiril or ana raffali?? tapi mmg kalau video dorang ni suweet sangat~~~

Tuesday, December 7, 2010

rasa macam lama dah x membebel kat sini...

sangat lah lega. 

hari ni cuti sempena tahun baru, Maal Hijrah. salam muharam semua. salam tahun baru. selamat mencipta dan mengejar azam baru.

hari ni cuti, semalam kerja. alhamdulillah, saya redha dan terima semua ketentuan yang telah di tentukan tuhan. walau apa pn. dengan yakin, setiap kejadian pasti ada alasan yang telah di janjikan oleh-Nya.

hari ini awal muharam, semalam muka surat terakhir untuk buku catitan kita. terima kasih en. supervisor-ku untuk doanya...

doa akhir tahun benar-benar membuatkan saya tersedar. terima kasih tuhan kerana masih menyayangi-ku....


"Wahai Tuhan, aku telah melakukan perkara-perkara yang telah engkau tegah dan aku belum bertaubat daripadanya. sedangkan kau tidak redha dan tidak pernah lupa. dan aku tetap melakukannya dan kau mampu untuk menghukumku, tetapi kau mengilhamkan aku  dengan taubat selepas aku berani melakukan dosa-dosa itu. sesungguhnya aku memohon ampun dari-mu ya Allah. ampunilah dosa-dosa ku"


~~~salam maal hijrah~~~

Saturday, December 4, 2010

Thursday, December 2, 2010

semoga dapat apa yang di cari..

so, awak cari lah apa yang awak nak... saya BZ.


p/s= pantang aku duduk sat, ade je x kene. encik kan bz sangat2, saya xnak lah kacau. kalau dah habis office hour, saya pn nak balik. xkan la saya nak stay sampai lewat2 sangat. journal saya menanti lagi kat rumah. waduh!

Monday, November 29, 2010

penat ++ tensyen sebab duduk!!


hari pertama

terpinga-pinga

plus menstrual pain pulak tu

mengantuk

mahu saja ku landing di sofa yang kelihatan memang x empuk tu.


tolonglah jangan berulang lagi perkara ini esok
TOLONGLAH

Sunday, November 28, 2010

macam mana boleh keluar air mata time org bersanding nih. habis celak comot!!

palamin angan ku musnah?? itukah lagu yang bermain di majlis kawen td?? nop!! xd kaitan ngn cerita nih..

yong darjah 5, kamu darjah 3.. kamu baru datang sini. sebab masalah family. kamu duk ngn opah. monyang kamu yang jaga. kat sekolah, kalau kamu nakal, yong ngadu kat opah kamu. mak lang kamu && mak yong same2 berniaga. boleh kata family kamu semua family yong kenal. dah macam family jugak lah kita ni... cuma mk ayah kamu, yong x penah tahu. mak kata, dah bercerai.

raya haritu, kamu datang ngn mak lang, ngn maz, isan ngan bibik sekali. sembang2 pasal kueh, pasal keadaan maklang sekarang &&& pasal kamu. yong x sangka kamu nak kawen hujung tahun nih.

balik cuti sem hari tu yong terus je tanye mak, jadi ke kamu kawen? mak kata 28 haribulan 11 ni.. alhamdulillah....

sepanjang minggu lepas, boleh kata hari2 yong sebut kat mak kata nak ikut g mengantar kamu kawen. sebab buat kenduri kat belah pempuan je kan... entah lah, rase nak tengok sgt kamu kawen. mungkin kerana kamu terlalu comel untuk jadi suami org kot. huhu~~~

kemarin nampak kamu, dari jauh menyegeh sampai ke telinga. igt kot sape lah. tahu lah nak kawen, seronok sgt....

&& tadi, pergilah kami sekeluarga mengikut rombongan untuk meraikan kamu...

tapi, kenapa muka kamu??? kenapa?? kenapa? macam ada something. susah sangat nak senyum. time bergambar pn, bila di suruh senyum baru lah nak senyum. itupun, alahai~~~ kenapa ngan kamu nih?

bila time menepung tawa, lagilah muka kamu tu x berseri langsung.. hey pengantin, mane lah boleh bermuka begitu.. org selalu atas pelamin, senyum je. x lekang2 tahu. kamu kenapa?? dah hensem2 dah, baju lawa2 tapi kenapa lah muka kamu tu masam sangat. 

mula2 opah kamu g menepung tawar. yong tgk muka kamu. baru lah yong faham kenapa. sabar lah pi... lepas tu, ramai2 suruh monyang kamu pulak. monyang x larat, sebab nya nak kena berpegang. kaki x berapa nak kuat. mula2 monyang x nak, pastu mak lang cakap, g lah opah. bg seronok die. cicit kesayangan onyang. dari kecik onyang yang bela.  time monyang menepung tawa kamu, yong x tahan tgk muka kamu. kamu menangis, yong pn ape lagi. memang x boleh tgk air mata org.. 

yong bisik kat mak, tanya mana mak ayah kamu?? jawapan - xdatang! what the fish punya parents. anak kawen x datang???? ya-Allah, patut lah rupa kamu sebegitu rupanya... sabar lah pi... 

yong doakan yang terbaik untuk perkahwinan kamu. tapi kamu boleh tgk kan, ramai lagi yang sayang kan kamu.. walaupn xd mak ayah, 12 kereta tau yang ikut meraikan kamu tadi. semua sayangkan kamu.

tapi yong still musykil.. kenapa ye kamu tadi. time nak balik tu, teruk sgt. kalau ye pn sedih, org balik jgn lah nages. bukan jauh pn. usah risau lah, esok lusa kompem jumpe lagi.. budak jantan yang sgt nakal time zaman sekolahnye, dah agak dewasa ni selembut gula2 kapas pulak hatinya. 

time balik singgah rumah maklang. mak lang cakap kat mak, 
"kak wa tahu, 2 3 hari sebelum ni, hari kamis hari tu, pi cakap xnak kawen. die dah nekat"
"yang tadi menanges sebelum balik sebab nak ikut balik"
"nikah semalam jenuh pujuk balik, xnak nikah"
"semua jadi kelam kabut. mak ayah perempuan tu mintak tolong sgt. kesian kat mak ayah perempuan tu je"
"pi kata, ada benda x elok die baru dengar tentang perempuan tu"
"pi kata, perempuan tu dah mula tunjuk perangai lepas bertunang. pi still sabar. tapi yang x tahan dan x boleh terima lepas tgk perempuan tu tengking mak ayah dia depan pi && maksu && paksu. dah kawen x tahu macam  mana die nak tengking pi"

patut lah, yang yong dengar sepanjang kenduri "bagi seronok pi. bagi seronok pi, bagi seronok pi" je x sudah2.. lepas tu "mengenangkan die je"

satu saja doa dan pesan yong. jangan sampai anak kamu nanti bernasib seperti kamu.

Saturday, November 27, 2010

saya di tag, tapi saya x tahu cane nak buat benda2 nih~~~

according to the tajuk diatas, ternyatalah bahawasanya saya ini buta IT sikit. tapi kalau bab2 blog, buta banyak. hehehe

ada seorang rakan blog telah meng'tag saya untuk join pertandingan something yang nak kene bubuh gambar kanak2.. tapi jujur nye saye x reti nak buat && x reti nak tag2 orang nih...

tapi saya rasa, even x join contest tu pn, saya nak buh gak gambar budak kat sini... (padahal entry before ni dah buh kan??) x kira nak buh gak, gambar yang agak comel &&& suweet gtu && konon2 ade cerita. konon je lah~~~~

"rontoh le ceromen opah tu yoep oi kalo udah di katok2"

Thursday, November 25, 2010

Wednesday, November 24, 2010

dah xd keje sangat gamaknye.



boleh di katakan hampir setiap hati blog ini di update.


semua pn da busan


wargh!!!! busan. 




tetibe, 


bila nak strat men'telaah journal tuh. 


thesis oh thesis,




lagi tiba-tiba,,,,


2 3 hari lagi, bermula lah kehidupan baru sebagai seorang yang menjalani kehidupan yang baru...




p/s= agak merepek dan bagaikan tiada kaitan semua nya!

Tuesday, November 23, 2010

kalau cuti sekolah~~



pak ngah:  :sunat ye bulan 12 nih


ikram:       : ala ayah... tunggu lah sampai ikram mintak






dalam bilik selepas beberapa ketika,,


ikram:    : sunat sakit x YANA??


tett~~~

Monday, November 22, 2010

1 2 3 4 5... saya pn cheria!!!

kalau tensyen2 atau serabut kepala, terapi yang paling selalu diamalkan adalah::

bercakap dengan pokok2 hijau. seronok main ngn dorang. sebab x melawan. hehe.. dengar je ape yang mulut ni nak bebelkan. gambar ni, dengn org2 pakai hijau. xtau mana orang, mana pokok. hehe
lepas tu cakap ngn yang dalam aquarium tu sekali.

cakap ngan ikan2 ni haa....
paling best kalau bg dorang makan cacing. dorang sedut tuh. suupppppp~~~ syok giler tgkl!!
tapi sebulan sekali je lah kalau dorang nk makan speghtti tu.. sebab air cepat kotor.
tapi dorang semua ni dah xd. sekelip mata je semua mati sekali lepas org kesihatan buat fogging. menangis ayah ku. 


cakap ngn kucen, usap2 belai2.. ni lah kucen yang saya cakap mata die senget tuh. kesian die.
pagi tadi, bertuah die dapat makan ikan setengah ekor. lebih lauk semalam. 

walau pn dorang semua ni x dapat nak meng'reply ape yag saya cakap, tapi saya rasa tenang sangat buat benda2 nih... tambah2 kucen!! 


tetapi ape yang lebih membahagiakan diri ini apabila bersama dengan budak2. mereka mmg boleh buat saya senyum dan berasa indah!! macam lagu atilia. hehe


perkara pertama yang akan diajukan soalan pada mak bila balik dari arau adalah, ateem ade?? bila nak g tengok??
maklong sayang sangat kat anak maklong sorang nih!!!
kalau datang je rumah opah ateem nih, sua je muka depan pintu, terus hulur tangan minta dukung. at that time kita dukung tu, die terus peluk tengkuk, melekap terus kat badan xnak lepas. bila nak balik rumah, die mesti nak ikut dan peluk kuat2 xnak lepas. bila opah dia amek, xd melawan, xd nages2.. budak ni baek sgt. mungkin die tahu~~~~ dia ikut kan aje. pas tu senyum pandang muka kita. apa yang jadi, saya yang nangis..
rindunye maklong ngan ateem.

..nama si hensem ni mohd aniq hasif..
tengok kamu, yong yang penat, xd sesaat pn kamu diam aniq. kehulu-kehilir. sayang yong sikit, mmuwah!!
 curently aniq ni lah yang paling bongsu dalam family kami. next month will coming lagi sorang. insyaAllah. 

this is tanje. (manja kalau sebutan sebenarnye) anak sepupu sulungku... sangat bijak, mulut pn banyak..
saya:: tanje cayang makyong x?? , tanje jawab:: meshtilah!!



sekarang dah balik rumah, && stay terus dekat perkara2 yang dapat membahagiakan ini. kalau time duduk kat tmpat study, semua benda ni xd.. tension sangat. mujur ade phone. mak ayah menyejuk hati dan pengubat luka apa sekalipun. 

yong sayang sangat kat mak && ayanh yong nih!

Sunday, November 21, 2010

hairan~~~





terkadang kita berasa begitu selesa dengan seseorang




new friendships must have solid foundations &&&  not ever taken advantage of!!





Saturday, November 20, 2010

kalau dah namanya trafik tuh!!

tadi g pasar malam
sedih, satu pasar malam cari tau fu fa x jumpa!

time nak balik, ayah nak g beli togey, saya&&mak tgk tudnung. 
tetibe mak kate nak tgk pisang, boleh buat cekodok esok. okay. "mak g cari pisang, yong cari ayah bg tahu"

best bab cari mencari dalam hari dah nak gelap, phone x bawak, mak pn tinggal jugak, cermin mata x pakai. damn!!! (hahahaha mmg ini yang terkeluar dari mulut tadi, jangkit ngan sapa tah)

kereta dah jumpa, ayah x jumpa. last2 g cari mak balik kat tempat pisang tadi. dah la barang berat yang di usung kesana sini. kereta pulak hujung dunia. mmg seronok!! exercise senja2.

sampai kat mak, mak berkata :: " tadi mak nampak ayah berlari kesana, nape tah" (sambil menunjuk ke arah laluan keluar pasar malam, simpang tiga, traffic light)
dalam hati berkata:: "kene sampuk pe bapak aku ni senja2 kat ngn kubo cine plak tuh. huhuhu"

macam biasa, cik miza mmg terkenal dengan sibuknye, pegilah nk tgk ape yang kononye di kejar oleh si ayah tadi. oh... ade accident rupanya. patut pn. bila ku cuba kecik2 kan mata memaksa untuk melihat apa yang terjadi dan mencari kelibat ayah dalam keadaan kereta yang dah panjang berbaris tu, lalu terlihat ayah ku yang berbaju t-shirt dan berseluar jeans di tengah2 simpang sambil melambai2 kereta. 

ya-Allah ayah, sabar je lah. bahaya kot. dah la hari dah gelap. kalau pakai vest polis tu xpe lah jugak. ini buat org x perasan, kene singgung ke x pasai!! mintak simpang lah ayah. xlama pastu ade lah 2 trafik laen datang, yang sorang pakai baju hujan yang labuh sampai lutut tu (memang gelak dalam hati) yang lagi sorang jacket puteh tebal tuh, igt tengah bawak moto eskot sultan hape?? hahahahahaha LOL!! sah dorang dua ni pn mmg ade kat pasar malam tu, pakai je ape baju yang ade kat dalam kereta ataupn raga moto kan??? hahaha tahu sgt. 

ayah jadi trafik sejak saya darjah dua. sekarang umur dah lebih 22 tahun. dah lama. dari dulu tapah x berubah. macam2 kes, macam2 hal. etika polis trafik:: kalau ada accident terjadi depan mata dan bantuan belum tiba, MESTI lah anda mencuba mengawal keadaan. walau di mana pn. perkara ni mmg dah biasa sgt. ade je accident, yang baru jadi lah. kalau dah ade polis, jalan aje lah. ayah mmg akan berenti kereta kat tepi, amek topi && pergilah tunggu kat jalan sampai polis sampai. pakai baju melayu pn penah. kami gelak je.... hahahaa...

tapi biasalah, bukan semua org boleh terima polis. ramai yang benci polis. tapi ade ku kesah. bapak saya polis, arwah tok pn polis. saya mmg keturunan polis. kalau buruk kamu pandang polis, buruk kamu pandang saya, saya x luak apa2. seseorang pernah kata die sayang saya, tapi bapak die x boleh terima keturunan polis dalam keluarganya. ok fine!! selamat jalan romeo!

kepada si pembenci trafik, contohnya mat rempit:: bukannnya kalau kamu jatuh moto nanti, kamu nak cakap kat trafik, "lu xpayah lah call ambulance, gua bley call sendiri. gua x suka lu buat baik ngn wa"
kalau dah mati atas jalan pn agak agak ade diorang nak cakap:: "xyah la angkat wa, wat susah2 je. wa x nak trafik sentuh mayat wa" 
xd maknenye.... kerabat bapak aku jugak nak ngutip badan korang yang bersepai atas jalan raya tu..

ni cerita pasal seorang polis yang merupakan abg sepupu saya. 

p/s= maaf jika entry kali ini agak kasar bunyinya. tapi kalau diikutkan, lagi kasar luahan hati. saya benci pembenci polis kerana mereka hanya tahu bercakap && tak tahu ape yang dorang cakap!!

kalau di tanyakan tentang comment saya mengenai kes remaja bawah umur yang mati ditembak kerana melakukan jenayah baru2 ini... 
sejujurnya saya berkata::: bagus lah korang mati. dalam umur semuda 16 tahun sudah begitu jahat. xdapat bayang kalau umur tu panjang sampai angka 35. xtahu macam mana die buat nk porak perandakan keamanan Malaysia ni. tuhan maha adil, dan maha tahu!

mintak maap dari hujung rambut sampai hujung kaki. saya sayang ayah saya. dats y blog ni saya anak polis. x suke sudah!

Akan Ku Tunggu


dengar lagu ni tadi kat tV tetibe rase macam siyok je. lagu lama, tapi best!!!

Friday, November 19, 2010

xd niat nak panggil u hantu!

baru je beberapa minit tadi, lagi seekor kucen saya jumpa matanya buta sebelah. terkejut sangt!! 

time fes raya haji kemarin, kat umah opah! gila kucen hensem dari belakang. macam biasa, kalau kucen tu comel bersih apa yang di lakukan adalah mengangkatnya &&&& nak cium. tapi terkejut beruk aku dah macam tenuk bila tengok muka kucen tuh. mata die macam terkeluar sebelah.. terus menjerit yang sebenarnya terjerit x sengaja dan terlepas lalu kucen terhempas. oh kasihan im sorry hensem. i terkejut tgk mata u. u dah macam hantu. tapi versi kucen lah. x pasai2 aku di gelak oleh satu rumah. ok terima kasih. mmg sengaja nk buat lawak sebenarnya!! 

kucen tu kesian sangat. at first, mmg x berani nk tgk, tapi die juga kan makhluk Allah. dia sakit. kesian. &&& yang paling penting die bukan hantu. huhuhu~~~~ duk tgk lah mata die, ermmmmm..... sian sgt. acik kata, dah bawak g klinik. bg ubat kasi kering je. nnt die salin kulit && jadi lagi. klinik x boleh buat. die suh bawak g hospital kat teluk intan. buang terus mata, && jahit terus. kesiannya... xsampai hati. bulu dan hensem2 mata pulak buat. dah nasib kan kucen, mmg betul, keindahan tu sementara je. tuhan bagi pinjam. x kira lah, orang ka, kucen ka, pokok ka, ikan kah. sama jaa...

pagi tadi pulak time sidai kaen. x sangka jumpa lagi sekor. kucen betina hitam. die ni di beri nama gam!! sebab hitam legam. huhuhu.. die ni jenis kucen terbiar. bukan siapa2 punya. makan harap belas kasiahn org. mujur lah ade yang baik hati seperti saya ni kan. huhu... dapat la korang makan. tapi kalo dah musim raya nih, mane nak jumpa ikan. ikan bilis mak pn dah habis duk bagi kat kome jek! mate die ni pn prob! senget sebelah. kesian~~~ sape yang nk bawak kamu g klinik?? saya???? belum cukup dana nak bukan rumah kebajikan kucen.

&&&& baru je sat2 ni. tengah duk on9 nih. si gemok masuk bilik. die pn spesis kucen datang2 x sedar diri main masuk jek umah org. tetiba dah duk sebelah katil ni kan. saya pn dengan rindu yang agak rindu jugak lah peluk lah konon nak belek2 muke die, kasi peluk belaian manja sikit.. sekali mata die. terus terjerit. sumpah x sengaja jerit tuh. ayah pn mai, igt kenapa lah anak dara die kan. mata die lagi dasyat. tutup terus. ada tangkap gambar. tapi gelap... nak upload, bluetooth lappy ni prob! bile time bg makan tuh, die bukak, &&& penuh macam nanah ke tah. kesiannya. tuan kamu mana mok??? tuan si gemok ni memang lah. harap je beli kucen beratus. tapi bile dah tua, die biar macam tu jek. gemok ni sumpah gile buruk pada suatu ketika dulu. tapi dah di mandikan ok lah sikit. sekali kasi mandi airmye hitam. dah 2 3 kali mandi pn hitam jugak ayonye.. tapi larat ke nak bg mandi die je????

ayah kata:: tengah musin kucen sakit mata kot. kot la ye yah. harap2 cepat baik. x larat nak terkejut dah ngan rupe mata kucen yang pelbagai. kalau yong jerit, ayah jugak yang terkejut!! hehe sorry. xd niat! =))

ini adalah antara tetamu saya pada setiap pagi maen kat kaki time sidai kaen. tapi pada suatu ketika dululah. sekarang msing2 pn dah besar, dah gatal semua pn dah xd. yang hitam seluruh badan tu lah gam. time kecik anak dara macam ni sempurna aje, sekarang, sian kamu... ade lagi ke yang nak?? huh!!


. . . .

ateem dah ikut abah die balik. lepas setahun baru nak datang amek!! 
(kurang hajo punye jantan)

ateem tinggal makLong x bagi tahu
makLong sedih lah!!! 


pesanan untuk abah ateem
kau buat perangai lagi, kau berdepan ngan aku pulak
aku akan ajar umie ateem macam mana pakai mahkamah
harap belajar tinggi tapi BODOH!

Thursday, November 11, 2010

9 10 111

kemarin:::  9 10 11

last day study kat library, mmg the truly last lah kali nih.. 
  • study kali ni ada kawan baru. mat ed nagn along. study ngn korang BEST!! tapi sebenarnye lawak. sepanjang degree x penah kenal, tetibe sebab portfolio, korang datang bawak buku past tu terus melekat sampai keakhirnya walaupn ed; perjuangan kita hanya sama sampai separuh jalan. x aci!! patutnye hari last kamu kene datang jugak tunjuk muka!!
walau apa pn, ade jugak gambar kita berempat kan. he he~~~
(lawak korang yang kering tu, xkan lupa lah. eh silap, tuff!!)

  • akhirnya pada hari terakhir kami di library, abg penjaga library tu dapat jugak tangkap kami seludup makanan && nescafe ais. huh!! mesti dorang puas hati kan. xpe. kami x nak jejak dah lib lepas ni. merajuk!! 

  • pastu paling x caye sempena last day, jumpa wa ngn dato time nak g toilet. tapi mamat tu kata dato dah xd. so jumpa azri lah. (nak gak panggil macam wa).. duk sembang punya lah lama macam dah lama x jumpa. padahal baru festime bersembang mesra lepas time bufday amir. kimia kita kuat tandanya ni wa. huhuhu... (sorry kawan, gangu korang study. over excited sat!)



bawah ni antara kenangan terakhir jadi student uitm arau time last2 week nih

duduk bertiga, tapi buku tudia sampai 2 meja kami pakai. tapi jawab x dapat jugak!! ( cik miza lah)


perkara yang paling x dapat dilupa, perkara basic bagi org tapi baru bagi aku. tQQ cikgu bersama isteri kerana sanggup mengajar saya
cikgu buat saya macam tadika, satu kertas A4 penuh tulisan besar2.
O.I.F takkan lupa

tensyen study g makan lokchin koala perlis pastu kerang bakar ngn sotong tepung!!
(dah macam mama&&papa kami)

Wednesday, November 10, 2010

lagi wish pasal tarikh

happy 
10 11 10

walaupun x secantik 10 10 10
tapi
kenangan 10 11 10 harap akan cantik

last paper 2suku kat lib zon A3

best of lucks 
yong
cik miza
miza budak baik
ija
miza bob

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

Tuesday, November 9, 2010

esok je lah!!

niat hati nak update something memorable hari ni
all about library
~~~~

tapi masa x mengizinkan
banyak yang di lakukan malam ni 
dan sekarang dah agak lewat jugak lah
kene study
untuk last paper esok petang
hope dapat A+++++++ 
hahahah
LOL!

so esok je lah ye

Monday, November 8, 2010

hish!! bila dah tiba masanya, macam ni pulak yang di rasa!!

satu hari lagi
satu paper lagi
alaaa
nanti kalau rindu kamu cane?
kalau rindu die cane?

tettt

..  .........................................  ..

Sunday, November 7, 2010

nak wish gud lux lagi~~~

mungkin kerana mendapat banyak wish gud lux tuk paper fsa hari ni
aku tenang jawab exam
luckssss tu macam agak nampak lah jugak cerahnya
nnt lusa wish lah lagi

thanx bg yang meng'wish
xkira lah
face-2-face
facebooking
or
text

x lupa thanx alot pada guru fsa saya
walau sikit tetap membantu
papa farok++mama gee

dan jugak

housemate ku yang tersayang
semalam aku dah ngntuk gila, tapi korang still paksa aku suh belajar eva. mujur aku tido jugak!! sebab x masuk.. haha.. yang clue2 sume tu thanks sgt2 pada sue eija && sarina

yang paling x boleh tinggal mestilah
siti nur
penaman setia ku
hehehehe


dan x boleh lupa, (tadi dah lupa)
exam hari ini prof izzi yang jaga "selamat beramal"
wah!!
aku x paham apa motif die tgk semua air botol mineral student siap goncang bagai
pastu ape jadi antara dia ngn basyer??


.  . . . . . .  . . . . . .

senang separuh hati && separuh lagi sedih
semua hsemate dah balik
aku ade lagi 1 paper
xpe miza,
kuat semangat!



Saturday, November 6, 2010

nak cakap apa????

aku ada 2 org kawan meren. eh silap. marine! wa && dato. 
terciptanya mereka ini sebagai kawan ada sejarah tersendiri

tapi bukan ni yang nak cerita
tadi dorang ade paper
fishing technique
rasenye lah
berdasarkan kepada nama si dato yang kekadang jadi nama tikus jerry(tom&&jerry)
(mesti amek berkat pakai nama mancing2 nih)
haha tetiba teringan medic ikan!

berdasarkan komen kat fb && blog wa
dapat disimpulkan dorang boleh menjawab dengan bahagia
sebahagia memancing di laut dan membawa pulang ikan yang besar

habis cerita wa && dato meren

...........................................................................................................

macam biasa aku hari2 study kat library
duk dekat ngn lib zon A3 tempat pekse tuh
macam ada yang x kene tempat exam tu tadi
rasanya xd air-cond
mampus lah esok kalau aku jawab personal still xd ekon

tapi aku bukan nak cerita pasal ekon xd
nak gtaw yang budak2 yang jawab exam kat situ
gila terror!!
x sampai sejam
pusu2 dah keluar
senyum2 plak tuh
mesti senang

...........................................................................

harap sgt2 paper aku yang lagi 2 esok ngn 2 hari lepas esok pn senang jugak
macam dak meren nye paper memancing dorang &&& budak yang jawab kat lib tadi

doakan saya!
dah x larat nak kecewa


Friday, November 5, 2010

banyak modal semlam!!

semalam besamaan tarikh tak igt (time nak tulis tarikh kat answer sheet bleh plak tanye kat ain-member duk sebelah) terlalu banyak perkara yang terjadi.. nak cerita nnt jadi panjang berjela, senarai jelah. pakai numbering k. yang pasti bukan pasai banjir lah. sebab sana sini org dah cakap kangambo lagi lah xd.

  1. semestinya exam real estate. subject yang sgt santai di kelas sehingga dapat bercuti di cameron highland. time nak final, nothing in my kepala otak! gab untuk study satu hari. time study selak depan, selak belakang buku teks, xtahu apa yang di baca. huhuhu.... ini lah akibatnya. time test bukan bawak toyol, buku terus atas meja.
  2. malam sebelum exam. bincang2 ngn tini nak baca apa. (tini ialah rumet saya. kami dua ja amek real estate dalam umah ni) on fb tgk2 dapat spot dari yang tersayang. siti sarah ismail. walaupn die accountancy punye student, die tetap tolong cari spot untuk kawan yang paling die sayang nih, saya lah. dia kata, spot dari arau. hairan! aku arau napa x tahu. pastu dapat plak msg dari gee (awek farok). sebijik sama cam sarah bagi. so keputusan, selak spot aje!!
  3. kami baca spot je!! eh silap, point tuk spot. dasyat na. mentang2 lec spoting~~~ santai.
  4. malam tu kami tido awai. xtaw napa ngantuk sagt2. relax x takut pn nak exam. may be sebab petang kot.
  5. bangun pagi. habis kan spot yang x sempat review semalam.
  6. cari tempat mandi. JUMPA!! mandi puas2.
  7. balik umah. baca siket g.
  8. keluar plak beli nasi ayam rempah. makcik tu kata "hari ni harga biasa. semlam ja mahal sebab branng2 beli kat SUPERRRMARKET" eleh macik, entah2 sebab semlam kdai makcik je yang bukak, makcik ketuk le kami kan??? hihihi jahat mulut aku nih.
  9. dah beli, balik umah, goreng papadom, makan kasi kenyang, tido!
  10. bertuah kan??? exam kul 2suku, jam pukul 12 sempat tido sampai kul satu.
  11. bangun tido amek keputusan nak g exam ngn tini. sebab tempat kami sekali. nek moto. so pakai seluar.
  12. sekali TAYAR MOTO PECAH!! jam dah dekat kul 2. mujur dekat ngn umah che ah. tolak lah. g exam tompang dorang.
  13. sampai kat kelas, org dah masuk. CHECK NAMA XD KAT LIST. neves gile!! rupanya salah grup. haha.. 
  14. EXAM kat blok c gile PANAS. dah la xd air-cond, p tutup semua tingkap. siap kunci. aku dah peluh2. dengan kertas soalan tu lah aku buat kipas. seyh.. x tahan. aku bukak je tingkap. baru dapat nyawa.
  15. syok syok syok jawab tetiba hari yang panas bertukar mendung. justeru terus hujan. ajaib kan perlis?? huhu
  16. dalam hujan renyai yang penuh sopan itu, tetibe tempias! basah muka aku. macam KENE TAMPAR DENGAN AIR. padan muka. hahaha
  17. jawab exam santai~~~~
  18. yang syoknye paper ni, sementara aku duk fikir jawapan yang sesuai, aku pn duk ralit tgk org, maklumlah duk belakang sekali. boleh kata satu kelas 'melengung' (betul ke perkataan nih?? aku belalu dengar eija sebut. hsemate aku org baling)macam2 gaya. hahaha. LOL
  19. kesimpulan untuk jawapan real estate aku adalah KBKK.. tapi time kat luar aku cakap ngn tIni ngn ed KBKA. nape aku sebut kbka tah. kat rumah baru aku fikir balik. KBKA tu cawangan bapak aku. duk selalu sgt sebut kat umah. hohoho
  20. habis exam balik. tunggu kat umah che ah. moto tini pakwe die bawak p kedai. so aku ngn tini??
  21. BALIK JALAN KAKI SAMPAI RUMAH.. tini kata macam kene tinggal dengan bf. sebab duk bawak helmet jalan kaki. jauh gak lah kami jalan. dah rumah d hujung dunia.
  22. malam tu p mandi. sebelum tu p ROUND2 DULU TGK BANJIR dari atas hiway. sadis! macam bukan malaysia. macam negara yang sangat2 daif. banyak khemah tepi sawah tuk org2 kg duk sebb umah tengelam teruk. pastu org2 naik lori, budak2 ramai2.. sedih gile.. 
  23. pastu baru pi tempat yang mahu di tuju. kepada makcik yang rumahnya kami tumpang mandi::: terima kasih bayak2 na siap bagi bekal air yang sgt bayak dan basuh kain siap. tQQQ
  24. balik, makan kat rpa. sampai rumah sangkut baju yang basuh kat umah org tadi(mmg x malu) && terus tdo. penat sgt satu hari.
  25. hari ni xg library sebab cuti
happy deepavali.
org yang bernama miza mmg kuat bebel. hak hak.