Tuesday, October 5, 2010

mengapa???

aku hanya seorang PELAJAR,
tetapi mengapa sibuk mengalahkan PERDANA MENTERI???

tetibe aku terfikir.... (pikiran budak2 dajah dua aku datang dah la ni)
PM bukan buzy pn..keje dorang juz tuk rasmi2 je.. pastu bagi ucapan BACA text. text pn orang yang buat. kalau aku lagi la susah. prezent kene fomal. HAPAL tau text tu.. nnt lec bebel2.. 

pastu kalau PM pegi sane sini pn nek kapal tebang, kereta driver bawak. bukan risau nak sesat.. aku ye lah sesat, salah jalan kene pusing balik. kalau terlepas simpang, pusing la kau uitm tu. start la kamu balik dari depan roundabout sebb semua jalan kat UiTM Perlis ni dan bertukar jadi jalan sehala sekarang.. walaupn bukan aku yang pandu ketera kan, tapi aku kene fikir gak jalan terdekat. dah xd mknenye jalan terdekat sekarang!!

 tapi nk buat cane kan, hanya pelajar dan hanya kene menurut aje lah.

ooooo000oooo... hhhhhhhaaaaaaaaaaaaaaa.....
oleh itu aku pon berkata pada diri sendiri... xpelah buzy sekarang ni. susah2 dulu sekarang.. sebbnye kan aku masih belajar lagi. nnt aku jadi PM xd lah busy dah, xd lah susah dah!! time tu, jalan tutup untuk aku. bukan aku yang kena ikut arahan jalan.hehehe

(kalau lah mak aku baca, mesti die suruh ayah aku g bawak aku jumpa pakar.. mesti dorang igt kepala aku terantuk!)

5 comments:

adam jaymie said...

tekanan blja ke saudari??? hehee

::aku:: said...

kalo cik miza xdpt jd pm..jd pengarah kampus uitm perlis pon ok..t pakgad takut cket nk saman kalo xikut arahan

Naufal Zaidi said...

haha..nie mesti tekanan sebab jalan uitm dh jadi sehala kan?? huhu

Cik Miza said...

adam:: kebahagiaan menjadi pelajar..

'aku':: boleh gak tuh, nnt nk bina fly-over plak dalam uitm nih!

naufal:: bukan tekanan, seronok dapat selalu jalan2..

Naufal Zaidi said...

haha.. oo seronok ekk?? tp bajet minyak petrol akan meningkat lar secara tidak langsungnya.. blom lg rate harga minyak meningkat klu naek, mmg nak jalan kaki je g kelas huhu.. erm miza gambar kamu yg nie nampak voc!! ler huhu..