Friday, October 8, 2010

kedai nasi ayam rempah..

mesti semua student yang duk area arau ni tahu kat mana kedai nasi ayam berempah.. sebab memang pemes!! kenapa femes?? sebab harganya..

basic :: nasi rempah + ayam goreng tepung = RM2
tapi jangn la anda berani2 nak ambil lauk laen atau tambah menu. sebab pasti akan terkejut!

menu 1 :: basic + papadom(xtahu eja) 3 keping = RM 3.50
menu 2 :: basic + timun 2 keping pun = RM3.50
menu 3 :: basic + tambah ayam lagi seketul pn = RM3.50

ini berdasarkan senarai yang pernah aku cuba lah.. hish3 makcik nih.. macam mana die kira, dia saja yang tahu.. (aku rasa die pakai policy, "kau tambah satu, aku tambah singgit sengah")

tapi aku sgt terkejut tadi dengan mamat sebelah aku..
menu die ::
1. nasi puteh tambah
2. sorong goren tepung (dalam 3 4 ketul)
3. udang goren tepung (paling banyak 5 ekor)
4. kuah sambal
5. teh o ais
JUMLAH = RM11

terus aku pandang muka makcik tu, 
pinggan mamat tu, 
ngn muka mamat tu sekali, 
pastu aku pandang pinggan die lagi sekali.. 
nk kompemkan lauk die.. mmg lah aku x caye. pastu mamat tu pn denagn muka yang baru bangun dari mimpi ngeri menghulurkan note 50. aku masih lagi dalam keadaan yang x percaya. mujur mamat tu bawak wallet. kalau macam aku, purse tinggal dalam kete, betul2 turun bawak 5 hengget je. x ke malu.. adoi macik...

tapi kan,kalau aku lah kat tempat mamat tu gamaknye, terus cakap.. xpelah mkcik, saye tetiba kenyang sambil letak pinggan dan berlalu pergi.. kompem x mai dah..

sekian cerita gerai nasi ayam berempah..

p/s= tadi dah test financial analysis, malam ni personal finance pulak.. huhuuhuhu... 
aku 'memang' suka di test!

4 comments:

Naufal Zaidi said...

haha.. mmg pon kedai mak cik 2 kne hati2 sket huhu..

SyeeraKhalid said...

kat mane heh?

Cik Miza said...

lor.. kat simpang taman sri wang tuh, kalau makan situ mengadap longkang!

amir bagus~ said...

bukan situ makan murah ke???
kalo nak murah,makan nasi + ayam seketul + air longkang..huk3