Monday, November 22, 2010

1 2 3 4 5... saya pn cheria!!!

kalau tensyen2 atau serabut kepala, terapi yang paling selalu diamalkan adalah::

bercakap dengan pokok2 hijau. seronok main ngn dorang. sebab x melawan. hehe.. dengar je ape yang mulut ni nak bebelkan. gambar ni, dengn org2 pakai hijau. xtau mana orang, mana pokok. hehe
lepas tu cakap ngn yang dalam aquarium tu sekali.

cakap ngan ikan2 ni haa....
paling best kalau bg dorang makan cacing. dorang sedut tuh. suupppppp~~~ syok giler tgkl!!
tapi sebulan sekali je lah kalau dorang nk makan speghtti tu.. sebab air cepat kotor.
tapi dorang semua ni dah xd. sekelip mata je semua mati sekali lepas org kesihatan buat fogging. menangis ayah ku. 


cakap ngn kucen, usap2 belai2.. ni lah kucen yang saya cakap mata die senget tuh. kesian die.
pagi tadi, bertuah die dapat makan ikan setengah ekor. lebih lauk semalam. 

walau pn dorang semua ni x dapat nak meng'reply ape yag saya cakap, tapi saya rasa tenang sangat buat benda2 nih... tambah2 kucen!! 


tetapi ape yang lebih membahagiakan diri ini apabila bersama dengan budak2. mereka mmg boleh buat saya senyum dan berasa indah!! macam lagu atilia. hehe


perkara pertama yang akan diajukan soalan pada mak bila balik dari arau adalah, ateem ade?? bila nak g tengok??
maklong sayang sangat kat anak maklong sorang nih!!!
kalau datang je rumah opah ateem nih, sua je muka depan pintu, terus hulur tangan minta dukung. at that time kita dukung tu, die terus peluk tengkuk, melekap terus kat badan xnak lepas. bila nak balik rumah, die mesti nak ikut dan peluk kuat2 xnak lepas. bila opah dia amek, xd melawan, xd nages2.. budak ni baek sgt. mungkin die tahu~~~~ dia ikut kan aje. pas tu senyum pandang muka kita. apa yang jadi, saya yang nangis..
rindunye maklong ngan ateem.

..nama si hensem ni mohd aniq hasif..
tengok kamu, yong yang penat, xd sesaat pn kamu diam aniq. kehulu-kehilir. sayang yong sikit, mmuwah!!
 curently aniq ni lah yang paling bongsu dalam family kami. next month will coming lagi sorang. insyaAllah. 

this is tanje. (manja kalau sebutan sebenarnye) anak sepupu sulungku... sangat bijak, mulut pn banyak..
saya:: tanje cayang makyong x?? , tanje jawab:: meshtilah!!



sekarang dah balik rumah, && stay terus dekat perkara2 yang dapat membahagiakan ini. kalau time duduk kat tmpat study, semua benda ni xd.. tension sangat. mujur ade phone. mak ayah menyejuk hati dan pengubat luka apa sekalipun. 

yong sayang sangat kat mak && ayanh yong nih!

6 comments:

::diachewa:: said...

muke kamu ikut ayah..anak ayah ni..hikhik

ate yong pon cheria ye..

lawo nye yong pki kebaye...

Cik Miza said...

nak cheria jugak. hehe~~

::diachewa:: said...

marilah kite bercheria bersama...huhu

Cik Miza said...

nice =))

::are_dek emy:: said...

cntek la pakai bju kebaya..nk ngorat ley?hik2...

Naufal said...

nenek kebaya haha~~