Friday, November 19, 2010

xd niat nak panggil u hantu!

baru je beberapa minit tadi, lagi seekor kucen saya jumpa matanya buta sebelah. terkejut sangt!! 

time fes raya haji kemarin, kat umah opah! gila kucen hensem dari belakang. macam biasa, kalau kucen tu comel bersih apa yang di lakukan adalah mengangkatnya &&&& nak cium. tapi terkejut beruk aku dah macam tenuk bila tengok muka kucen tuh. mata die macam terkeluar sebelah.. terus menjerit yang sebenarnya terjerit x sengaja dan terlepas lalu kucen terhempas. oh kasihan im sorry hensem. i terkejut tgk mata u. u dah macam hantu. tapi versi kucen lah. x pasai2 aku di gelak oleh satu rumah. ok terima kasih. mmg sengaja nk buat lawak sebenarnya!! 

kucen tu kesian sangat. at first, mmg x berani nk tgk, tapi die juga kan makhluk Allah. dia sakit. kesian. &&& yang paling penting die bukan hantu. huhuhu~~~~ duk tgk lah mata die, ermmmmm..... sian sgt. acik kata, dah bawak g klinik. bg ubat kasi kering je. nnt die salin kulit && jadi lagi. klinik x boleh buat. die suh bawak g hospital kat teluk intan. buang terus mata, && jahit terus. kesiannya... xsampai hati. bulu dan hensem2 mata pulak buat. dah nasib kan kucen, mmg betul, keindahan tu sementara je. tuhan bagi pinjam. x kira lah, orang ka, kucen ka, pokok ka, ikan kah. sama jaa...

pagi tadi pulak time sidai kaen. x sangka jumpa lagi sekor. kucen betina hitam. die ni di beri nama gam!! sebab hitam legam. huhuhu.. die ni jenis kucen terbiar. bukan siapa2 punya. makan harap belas kasiahn org. mujur lah ade yang baik hati seperti saya ni kan. huhu... dapat la korang makan. tapi kalo dah musim raya nih, mane nak jumpa ikan. ikan bilis mak pn dah habis duk bagi kat kome jek! mate die ni pn prob! senget sebelah. kesian~~~ sape yang nk bawak kamu g klinik?? saya???? belum cukup dana nak bukan rumah kebajikan kucen.

&&&& baru je sat2 ni. tengah duk on9 nih. si gemok masuk bilik. die pn spesis kucen datang2 x sedar diri main masuk jek umah org. tetiba dah duk sebelah katil ni kan. saya pn dengan rindu yang agak rindu jugak lah peluk lah konon nak belek2 muke die, kasi peluk belaian manja sikit.. sekali mata die. terus terjerit. sumpah x sengaja jerit tuh. ayah pn mai, igt kenapa lah anak dara die kan. mata die lagi dasyat. tutup terus. ada tangkap gambar. tapi gelap... nak upload, bluetooth lappy ni prob! bile time bg makan tuh, die bukak, &&& penuh macam nanah ke tah. kesiannya. tuan kamu mana mok??? tuan si gemok ni memang lah. harap je beli kucen beratus. tapi bile dah tua, die biar macam tu jek. gemok ni sumpah gile buruk pada suatu ketika dulu. tapi dah di mandikan ok lah sikit. sekali kasi mandi airmye hitam. dah 2 3 kali mandi pn hitam jugak ayonye.. tapi larat ke nak bg mandi die je????

ayah kata:: tengah musin kucen sakit mata kot. kot la ye yah. harap2 cepat baik. x larat nak terkejut dah ngan rupe mata kucen yang pelbagai. kalau yong jerit, ayah jugak yang terkejut!! hehe sorry. xd niat! =))

ini adalah antara tetamu saya pada setiap pagi maen kat kaki time sidai kaen. tapi pada suatu ketika dululah. sekarang msing2 pn dah besar, dah gatal semua pn dah xd. yang hitam seluruh badan tu lah gam. time kecik anak dara macam ni sempurna aje, sekarang, sian kamu... ade lagi ke yang nak?? huh!!


8 comments:

::diachewa:: said...

hahahah...nk gelak laju2....
kucin..kucin..
sume sakit mate..pelik aih...berjangkit ke pe..hahaha
sedih dngor..tp sy xkecian pon...

sy jaat..xske kucin pon...
suke ikan je..hahah
jaat kan...

kalo kucin dtg uma sy halau je..

tp kt uma de bele kucin..adik punye..

Cik Miza said...

wa x baik tau! hish.. igt kot die nak offer dana operate semua mata kucen tadi. haha

yang heran kalau berjangkit, umah opah saya jauh kot.

::diachewa:: said...

ni dinamakan virus kucin..bukan seseme kucin..tp apa tah..xtaw nk bg nama pa...

tp miza..skrg sy bkn xsuka kucin..cuma kalo kucin dtg sy xheran pon..cuma jgn mai kt saya dah..


miza jiran uma sy de kucin buta..kecian...jalan2 tetiba langgar dinding..langgar tiang..hikhik
kelakar..tp kecian gak tgk..
oku...

Cik Miza said...

hak hak hak.. tu lawak.
mak saya x suke kucen, kawan ngn kamu.

Privacy_Resident said...

ok comel macam kucing plak entri ni :P

Cik Miza said...

dah pasal kucen~~

enizainol said...

uma kamu byk gla kucing..
~hohoho~

Cik Miza said...

currently umah saye xd kucen. semua kucen datangan. tu pn x larat nak melayan.