Friday, November 5, 2010

banyak modal semlam!!

semalam besamaan tarikh tak igt (time nak tulis tarikh kat answer sheet bleh plak tanye kat ain-member duk sebelah) terlalu banyak perkara yang terjadi.. nak cerita nnt jadi panjang berjela, senarai jelah. pakai numbering k. yang pasti bukan pasai banjir lah. sebab sana sini org dah cakap kangambo lagi lah xd.

  1. semestinya exam real estate. subject yang sgt santai di kelas sehingga dapat bercuti di cameron highland. time nak final, nothing in my kepala otak! gab untuk study satu hari. time study selak depan, selak belakang buku teks, xtahu apa yang di baca. huhuhu.... ini lah akibatnya. time test bukan bawak toyol, buku terus atas meja.
  2. malam sebelum exam. bincang2 ngn tini nak baca apa. (tini ialah rumet saya. kami dua ja amek real estate dalam umah ni) on fb tgk2 dapat spot dari yang tersayang. siti sarah ismail. walaupn die accountancy punye student, die tetap tolong cari spot untuk kawan yang paling die sayang nih, saya lah. dia kata, spot dari arau. hairan! aku arau napa x tahu. pastu dapat plak msg dari gee (awek farok). sebijik sama cam sarah bagi. so keputusan, selak spot aje!!
  3. kami baca spot je!! eh silap, point tuk spot. dasyat na. mentang2 lec spoting~~~ santai.
  4. malam tu kami tido awai. xtaw napa ngantuk sagt2. relax x takut pn nak exam. may be sebab petang kot.
  5. bangun pagi. habis kan spot yang x sempat review semalam.
  6. cari tempat mandi. JUMPA!! mandi puas2.
  7. balik umah. baca siket g.
  8. keluar plak beli nasi ayam rempah. makcik tu kata "hari ni harga biasa. semlam ja mahal sebab branng2 beli kat SUPERRRMARKET" eleh macik, entah2 sebab semlam kdai makcik je yang bukak, makcik ketuk le kami kan??? hihihi jahat mulut aku nih.
  9. dah beli, balik umah, goreng papadom, makan kasi kenyang, tido!
  10. bertuah kan??? exam kul 2suku, jam pukul 12 sempat tido sampai kul satu.
  11. bangun tido amek keputusan nak g exam ngn tini. sebab tempat kami sekali. nek moto. so pakai seluar.
  12. sekali TAYAR MOTO PECAH!! jam dah dekat kul 2. mujur dekat ngn umah che ah. tolak lah. g exam tompang dorang.
  13. sampai kat kelas, org dah masuk. CHECK NAMA XD KAT LIST. neves gile!! rupanya salah grup. haha.. 
  14. EXAM kat blok c gile PANAS. dah la xd air-cond, p tutup semua tingkap. siap kunci. aku dah peluh2. dengan kertas soalan tu lah aku buat kipas. seyh.. x tahan. aku bukak je tingkap. baru dapat nyawa.
  15. syok syok syok jawab tetiba hari yang panas bertukar mendung. justeru terus hujan. ajaib kan perlis?? huhu
  16. dalam hujan renyai yang penuh sopan itu, tetibe tempias! basah muka aku. macam KENE TAMPAR DENGAN AIR. padan muka. hahaha
  17. jawab exam santai~~~~
  18. yang syoknye paper ni, sementara aku duk fikir jawapan yang sesuai, aku pn duk ralit tgk org, maklumlah duk belakang sekali. boleh kata satu kelas 'melengung' (betul ke perkataan nih?? aku belalu dengar eija sebut. hsemate aku org baling)macam2 gaya. hahaha. LOL
  19. kesimpulan untuk jawapan real estate aku adalah KBKK.. tapi time kat luar aku cakap ngn tIni ngn ed KBKA. nape aku sebut kbka tah. kat rumah baru aku fikir balik. KBKA tu cawangan bapak aku. duk selalu sgt sebut kat umah. hohoho
  20. habis exam balik. tunggu kat umah che ah. moto tini pakwe die bawak p kedai. so aku ngn tini??
  21. BALIK JALAN KAKI SAMPAI RUMAH.. tini kata macam kene tinggal dengan bf. sebab duk bawak helmet jalan kaki. jauh gak lah kami jalan. dah rumah d hujung dunia.
  22. malam tu p mandi. sebelum tu p ROUND2 DULU TGK BANJIR dari atas hiway. sadis! macam bukan malaysia. macam negara yang sangat2 daif. banyak khemah tepi sawah tuk org2 kg duk sebb umah tengelam teruk. pastu org2 naik lori, budak2 ramai2.. sedih gile.. 
  23. pastu baru pi tempat yang mahu di tuju. kepada makcik yang rumahnya kami tumpang mandi::: terima kasih bayak2 na siap bagi bekal air yang sgt bayak dan basuh kain siap. tQQQ
  24. balik, makan kat rpa. sampai rumah sangkut baju yang basuh kat umah org tadi(mmg x malu) && terus tdo. penat sgt satu hari.
  25. hari ni xg library sebab cuti
happy deepavali.
org yang bernama miza mmg kuat bebel. hak hak.

5 comments:

Naufal said...

hahaha kuat bebell..

enizainol said...

lorh..
patut la km nmpk dok jln kaki..
tyr mto pancit...

::diachewa:: said...

bravoo.....!!!
caya lah...
kalo masuk marine kita ley nama kan ia sebagai..cool n relax sea survival
lalalala...~~

Cik Miza said...

sian.. banyak kereta kosong lalu x tumpangkan kami.. termasuk lah yang kenai. tengok ja.

enizainol said...

ampun..
tgh mengelojoh nk blek uma tme 2..
dh xthn.