Tuesday, November 2, 2010

exam vs. banjir

cik miza::

  • x biasa dengan suana kampung
  • dari kecik sampai dajah 2 duk umah flat tingkat 6. x penah jumpa tanah, kaki bersih dari parut kudis mahupun kesan jatuh. lepas pindah umah teres asyik duk keje jatuh aje.
  • selalu over ecited dengan haiwan, basikal ngan taman menan. sebab kecik2 jarang jumpa kan. haha jakun gile. salah ayah ni, anak jadi camni..
  • 2 3 hari lepas time hujan lebat berasa sangat seronok && duk ulang cakap "nak banjir yea!!" mmg jakun x pernah jumpa banjir.
  • bab!! arau tuhan bagi banjir. nak sangt.
  • semalam time nak makan tengahari dh x boleh keluar arau sebb air dah mula naik. aku lah orang paling excited tengok air tuh. rase nak g lompat2 je. mujur ade kawan baru, segan sikit nak tunjuk ke'excited'an nya..
  • apalagi...terus msg mak, bg tahu kata banjir. gile seronok x tahu nk kata.
  • tadi tu study kat library pagi smpai petang (exam xley buat jugak), bila balik umah tgk fb blog,tuuuuudia arau banjir teruk rupanya. siap masuk berita TV3 malam tuh. tgk berita excited gila! hahahaha
  • tapi hari ni jadi laen
  • xseronok rupanya banjir nih. tambah jadi mangsa terperangkap banjir. dah la x dapat main air langsung (sumpah x nak sebenarnye). tapi bahana tu yang rasa!
  • tadi balik exam, gila semua kedai tutup. lapar kot. roti air mineral sume licin kat kedai hindu tu. dah la stress dengan soalan exam sem ni. satu2 membunuh!!
  • fes, call ayah. cakap susah. dengan suara serak2 nagis siket.
  • pastu mak call plak. seronok gila bercerita yang terperangkap nih.. hahahaha (bangang ka apa kau ni miza??)
  • tak paham ngan diri sendiri heh!! tapi sebenarnye dah rimas, air xd.. mane nak mandinya. mujur dah x hujan. boleh jugak lah nek moto mencari air isi dalam botol wat masak maggie. huhuhu
  • apa yang menarik arau malam nih, kawasan student ni dah jadi macam kg zombie.. manusia bayak berkeliaran. mmg aku gelak atas moto tgk dah macam cerita zombi kg pisang. hahahahah
  • aku mmg kuat gelak. tapi hati && kepala x sama ooo.. migraine dah datang sebenarnya. time to telan ubat && tido.
  • xmau study dah. apa nak jadi, jadi!!
p/s= terfikir, apa lah dosa aku kat arau sampai tuhan duga macam ni.. nauzubillah~

5 comments:

Cik Miza said...

gila panjang tulisan! xsangka banyk yang d bisingkan. penin pala baca!!

::diachewa:: said...

cik miza...sengal...
hahaha

sy pon excited banjir...ni fes time rase banjir...huuhuhuh..tp yg pasti sy nk banjir tp xnak die dtg kt uma sy..hehehe

malas kot nk kemas lumpur2 ni..heee

dugaan...sabar...

Cik Miza said...

ecited. tapi x ley jadi cam wa ronda ronda

Naufal said...

wahahahhaa.. mmg panjang.. erm betoi2 nie 1st experience jadi mangsa banjir.. aduh yg bab zombie 2 mmg klakar lar.. orang arau nie agaknya nk jadi kan banjir nie pesta air depa kowt.. ad ke rilex je bg anak dia maen ayaq huhu..

sarahraraismail said...

tak tahu nak kata apa. aku simpati. =(